Nasıl çalışır?
Silajın yapım aşamasında biçilmiş mısırın pH seviyesi, olabilecek en hızlı şekilde 6.5 seviyesinden 4 seviyesine düşmek zorundadır. Mısır yüksek enerji içeriğine sahip ve hızlı fermente olan bir kaynak olsa da, bu işlem sırasında ciddi kuru madde kaybına uğrar. Bu duruma bağlı olarak silajın besleme değerinde belirgin bir azalma görülür.
Sil-All Maize+FVA’nın içeriği, hızlı ve etkili bir fermentasyon elde etmek için seçilmiş unsurların birleşiminden oluşur:
- Yüksek seviyede amilaz enzimi, mısırda bulunan nişastanın önce şekere, daha sonra da laktik asite çevrilmesini sağlar
- Özel olarak seçilmiş 2 bakteri suşu bitkide bulunan şekerden hızlı ve etkili bir şekilde laktik asit üretir
- İstenmeyen yan ürünlerin oluşumunu en aza indirerek daha fazla kuru madde ve besleyicinin korunmasına yardım eder ve sindirilebilirliği artırır.
Kanıtlanmış Performans
Sil-All Maize+FVA uzun yıllardan beri dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan çiftliklerde başarılı bir şekilde kullanılmaktadır.
Daha İyi Kuru Madde Kazanımı
Mısır silajı üzerine yapılan araştırmalar, silaj inokulantı kullanılarak yapılan uygulamaların, hiçbir katkı maddesi kullanılmayarak yapılan uygulamalara kıyasla kayıpları %5 oranında azalttığını göstermiştir.
özel olarak seçilmiş 2 bakteri suşu (
Pediococcus acidilactici, Propionibacterium acidipropionici) bitkide bulunan şekerden hızlı ve etkili bir şekilde laktik asit üretir.
Bakteri |
Enzim |
Pediococcus acidilactici |
Alpha-Amylase |
Propionibacterium acidipropionici |
|
|
|
1g silaja uygulanacak Bakteri / Enzim miktarı önemlidir. SA Maize+FVA ile
1 gr. yeşil bitkiye 250.000CFU bakteri uygulanmış olur.
Enzim etkisi silaloma performansını olumlu etkiler,
Amilaz enzimi etkisiyle şeker seviyesi artar, rumende mikrobiyal protein üretimini uyarır, Mısırdaki nişastayı bakterilerin kullanabileceği daha uygun forma çevirir.
Sil-All Maize+FVAyüzeyde ısınma ve kayıpları kontrol eder.
Silaj alımı sırasında yüzeyde + 2-3 gün ekstra stabilite - Yüzeyde kızışmayı yavaşlatır ve buna bağlı enerji kaybını azaltır
+ Palatabilite artar Kaynak:Foltanova 2014
Daha Yüksek Sindirilebilirlik
Sil-All Maize+FVAmısır silajının Kuru Madde Sindirilebilirliğini artırır. Daha iyi sindirilebilirlik = daha fazla süt potansiyeli = daha çok kazanç. Kaynak: Rocha, UFV, Brezilya
FVA – ekstra esneklik
Sil-All Maize+FVA (Esnek Dozaj Uygulaması) konsantre bir içeriğe sahip olduğu için, düşük veya yüksek dozda su ile karıştırılabilir ve değişik tipte aplikatörler kullanılarak uygulanabilir.